Nízkoenergetické domy a pasívne domy – novostavby, sanácie, technológie a trendy

V rámci exportnej iniciatívy “Energetická efektívnosť” organizuje SNOPK cestu pre odborníkov na tému  – Energetická efektívnosť budov so zameraním na nízkoenergetické a pasívne domy. Táto cesta sa uskutočňuje s podporou Spolkového ministerstva hospodárstva a technológie BMWi.

Copyright: Leon Schmidt

Miesto a termín:

  • Nemecko – Drážďany, Chemnitz, Frankfurt, Darmstadt a okolie
  • 8. – 12. november 2010

Program:

Program sa skladá z dvoch častí:

  • Informačné semináre, prostredníctvom ktorých získate prehľad o aktuálnom stave energetickej efektívnosti v Nemecku, dozviete sa podrobne o jej podpore ako na celoštátnej, tak aj na regionálnej úrovni. Okrem toho Vám nemeckí odborníci priblížia najnovší vývoj v tejto oblasti a technológie využívané pri stavbe či už nízkoenergetických, pasívnych alebo domov s takmer nulovou spotrebou energie.
  • Prehliadky referenčných objektov a návštevy firiem z oblasti energetickej efektívnosti budov. Cieľom je získanie poznatkov a skúseností o know-how v oblasti využitia a nasadenia technológií na zlepšenie energetickej efektívnosti. Uvidíte výber rôznych typov stavieb postavených v pasívnom štandarde – od obytných domov, cez škôlky, administratívne budovy, obchodný dom, športovú halu ako aj štátny archív.

Podrobný program s podmienkami účasti a prihláškou si môžete stiahnuť nižšie.

Účastníci:

  • Zástupcovia slovenských inštitúcií, štátnej správy, hospodárstva, zväzov, odborných a neziskových organizácií, predstavitelia odbornej tlače ako aj zástupcovia komunálnej sféry

Na stiahnutie:

  • Program cesty a prihláška