Súbor je prístupný výlučne pešo, väčšie parkovisko je pri vstupe do areálu. Rozšírenie prístavného bazénu umožnilo priamy prístup k vode aj k starším piatim domom a vytvorilo pruh pláže pre obyvateľov existujúcej časti obce. Súčasne s projektom boli obnovené prístavné móla.

Plánovaná malá reštaurácia s terasami a jachtovým klubom na východnom brehu nemohla byť realizovaná. Zvlášť starostlivo museli zrealizovať brehy (spevnené drevom a štrkom). Cieľom bolo zabrániť víreniu bahna. Brehy boli osadené rákosím ktoré zaistí prirodzené zapojenie do okolia. Ostrovy prístupné výlučne po mostíkoch umocňujú dojem z pobytu pri vode.

Objekty sú napojené na miestne siete – kanál, vodovod a elektrina. Dažďová voda je v mieste vsakovaná alebo odvádzaná do jazera.

Doposiaľ bolo realizovaných sedemdesiat jednotiek štyroch rôznych typov (40, 48, 73 a 92 m2 úžitkovej plochy).

 

Materiálové riešenie

Drevené steny a stropy, betónová podlahová doska a akumulačná stena, izolačné zasklenie, vonkajšie drevené časti zo smrekovca.

Architektonický koncept

Všetky typy domov sú navrhnuté podľa jednotného konceptu. Na pilótach posadená masívna základová doska, zateplená zvonka penovým sklom, tvorí spolu s masívnou strednou stenou akumulačné jadro, ktoré môže vydávať akumulované teplo alebo chlad s poldenným oneskorením. Na betónové jadro následne nadviazala suchá výstavba zvyšku stavby (drevené dielce so silnou vrstvou izolácie). Cez hranol domu presahuje pultová strecha, ktorá chráni dom pred vysokým letným slnkom a zároveň umožňuje zimné preslnenie. Každý dom je vybavený slnečnými kolektormi pre ohrev vody a zodpovedajúcim zásobníkom. Všetky vstupy a obslužné miestnosti sú umiestnené na severnej, obytné miestnosti na južnej strane domov. Presahujúca strecha tvorí na severe chránený vstup, na juhu krytú terasu.

Zhruba sedem metrov hlboká dispozícia je rozdelená masívnym múrom na dva metre hlbokú severnú obslužnú zónu so svetlou výškou 2,20 m a 4,15 m hlbokú južnú obytnú zónu s výškou 2,60 m. Južná fasáda je z veľkej časti presklená, severná je opatrená iba malými oknami a vstupnými dverami. Východná a západná fasáda sa obracia k vode  plným štítom, alebo jedným veľkým oknom. Terasa na južnej strane je hlboká dva metre, vstupný chodník na severe 1,20 metru. Masívna deliaca stena je 25 cm široká. Základová doska je posadená 40 cm nad úrovňou pozemku. Vonkajšia hmota stavby je zostavená z prefabrikovaných drevených dielcov. Sklenené steny sú zostavené z drevených rámov s izolačným zasklením (U=1,1 W/(m2K)). Steny sú z vonkajšej strany obložené smrekovcom a strecha krytá fóliou. Okenné rámy, podlahy a dvere boli prevedené z dreva. Vnútorné deliace priečky sú sadrokartónové.

Na hlavnú hmotu nasadená pultová strecha pozostáva z drevenej nosnej konštrukcie a krytiny z vlnitého plechu.

Všetky diely okrem masívneho jadra sú prefabrikované. Tak mohla byť doba výkopov, zarážania pilot a betonáže výrazne obmedzená. Po nej nasledovala suchá montáž zostávajúcich častí stavby a nakoniec zatopenie novej časti zálivu. Z úsporných dôvodov bol obmedzený počet drahých pilot a terás a vstupné pred priestory boli zavesené na nosnú konštrukciu strechy. Všetky objekty sú vybavené 6-8 m2 slnečných kolektorov a zásobníkom teplej vody s objemom 300-500 litrov.