Hydrofloor - bazén meniaci tvar

Čo ak by ste mali bazén, ktorý by menil tvar podľa vašich potrieb? A neminie energiu navyše? Riešenie ponúka „Hydrofloor“ – viacúčelová bazénová podlaha. Tá sa môže znížiť alebo znvýšiť na rôzne úrovne podľa potreby. Bazén sa navyše môže úplne stratiť a stať sa súčasťou podlahy. Práve tento šikovný trik šetrí energiu. Voda v bazéne je takto izolovaná a ostáva teplá.

Zariadenie tvorí keramická podlaha na kovovej mriežke. Ak sa mriežka zníži, voda natečie z bočných otvorov. Bazén tak možno nastaviť na rôzne úrovne – na čľapkanie, na skákanie či dokonca aj na potápanie. Nastavenie na plytkú úroveň je vynikajúca pre deti. Keď je treba viac priestoru napríklad na oslavu – bazén sa stratí a vytvorí priestor pre tancovanie.

Podlaha tiež slúži ako bazénový kryt, ktorý bráni strate energie vyparovaním a izoluje. Ak sa skombinuje so solárnym tepelným panelom na ohrievanie vody, vznikne oveľa udržateľnejšie kúpanie. Podlaha je vynikajúcim riešením pre kluby a centrá. Tie by tak nielen ušetrili množstvo energie, no v prípade potreby by získali priestory navyše.

Viac na:

http://inhabitat.com/hydrofloor-disappearing-pool-saves-energy-and-space/