Koncom mája sa budú v Bratislave konať Dni architektúry a dizajnu 2011. V dňoch 24. – 29. 05. 2011 sa môžu účastníci akcie tešiť na ochutnávku architektúry a dizajnu v už druhom ročníku festivalu DAAD (Dni architektúry a dizajnu), ktorý sa bude konať pod záštitou ministra kultúry Daniela Krajcera a primátora Bratislavy Milana Ftáčnika.

Súčasťou festivalu je aj niekoľko existujúcich formátov: Sashe dizajn, Mestské zásahy či Národná cena za dizajn a množstvo ďalších akcií predstavujúcich tvorbu architektov, dizajnérov, fotografov, umelcov, módnych tvorcov, grafikov, hudobníkov.

V úvode festivalu sa predstaví dizajnér Nasir Mazhar, dvorný tvorca klobúkov pre speváčku Lady Gaga. Najnovšie trendy v oblasti architektúry predstavia francúzske architektonické ateliéry LAN architecture a ECDM, španielsky CERO… 9 či holandská architektka Tanja Buijs. Veľkoplošná projekcia na Hlavnom námestí predstaví to najlepšie zo slovenskej architektonickej a dizajnérskej scény. Horúce novinky z oblasti svetového bytového dizajnu dotvoria otvorené showroomy, ktoré si pre návštevníkov pripravili rôzne akcie – od luxusných raňajok cez garden parties, vernisáže, prezentácie až po večierky.

Viac info: www.daad.sk