Záhradní architekti James Corner Field Operations, architekti Diller Scofidio + Renfro a záhradný architekt Piet Oudolf dokončili druhú sekciiu projektu High Line, 1.5 míle dlhého nadzemného parku na opustenej železnici v New Yorku.


Celý projekt sa rozprestiera na 22 blokoch cez West Side na Manhattane a je rozdelený na tri etapy, pričom 2 etapa predĺžila postavenú časť na jeden kilometer.

Na rozdiel od prvej etapy, ktorá bola dokončená v roku 2009, táto druhá fáza zahŕňa úsek trávnika.

Nová platforma vo výške 2,5 m nad úrovňou High Line poskytuje výhľad na baldachýn stromov a rastlín rozpriestierajúcich sa navôkol.

Tlačová správa od Architektov Diller Scofidio + Renfro

The High Line (fáza II)
Verejný park: New York, NY 2011

Projekt The High Line, spolupráca medzi Field Operations – vedúcim projektu, s Diller Scofidio + Renfro a Piet Oudolf, je nový 1,5-míle dlhý verejný park postavený na opustenej nadzemnej železničnej trase tiahnuci sa od štvrte Meatpacking District po železničnú stanicu Hudson Rail Yards v Manhattane.

Inšpirovaný melancholickou, neovládateľou krásu tejto postindustriálnej zrúcaniny, kde si príroda vzala naspäť raz dôležitú časť mestskej infraštruktúry, interpretuje park jej nové dedičstvo. Poukazuje na biodiverzitu, ktorá sa udomácnila v chátrajúcich ruinách koľajísk a ich rozmanitom prostredí s mikroklímou veľkomesta, ktorá zahŕňa slnečné, tmavé, suché, mokré, veterné a prekryté miesta.