Americká firma Gsky zo Severnej Ameriky prichádza s jednoduchým riešením pre realizáciu vertikálnych záhrad vhodné pre interiér aj exteriér. Systém je tak jednoduchý že inštaláciu zvládnete aj sami. Vegetácia vytvára príjemnú klímu, produkuje kyslík, absorbuje hluk a pozitívne pôsobí na ľudí.

V ponuke sú tri rôzne produkty pre vytváranie vertikálnych záhrad.

Pro Wall Panel System“ – slúži na zrealizovanie veľkoplošných vonkajších vertikálnych záhrad.

Flexibilný, modulárny systém zložený zo základných panelov. Komplexný a najviac používaný systém v priemysle, možno vytvoriť takmer každý dizajn na každom povrchu.  Najrobustnejší systém použiteľný na vytvorenie detailnej štruktúry v najnáročnejších klimatických podmienkach. Automatické zavlažovanie a nenáročné na údržbu, sú inštalované s plnohodnotným porastom aby poskytovali okamžitý efekt.

Versa Wall Tray System“ – jednoduchý a efektívny systém pre vertikálne záhrady do vnútorných priestorov.

 

1 – Panely 300 x 300 mm z nerezovej ocele môžu byť usporiadané do rôzneho tvaru a vytvoriť tak žiadaný dizajn fasády.
2 – Zemina s ochranou proti erózii
3 – Vegetačná vrstva
4 – Automatické zavlažovanie
5 – Nosná oceľová konštrukcia

Basic Wall Container System“ – rastliny sú pestované v kontajnéroch ktoré môžu byť montované buď priamo na stenu alebo montované na oceľovú konštrukciu. Na oceľovú konštrukciu je potom možné zbudovať lávky ktoré budú slúžiť na údržbu celého systému. Pre tento systém su najvodnejšie popínavé rastliny napríklad divoký vinič.

1 – Kontajnery
2 – Tepelne izolovaný kontajner môže byť vyhrievaný
3 – Lávka slúžiaca na údržbu
4 – Automatické zavlažovanie
5 – Oceľová sieť

Jednotlivé riešenia je možné použiť rovnako pre malé rodinné domy, reprezentatívne priestory vo verejných budovách alebo pre veľkoplošné vonkajšie fasády. Vertikálne záhrady od Gsky sú veľmi prispôsobivé, je ich možné použiť pre chladné aj horúce klimatické podmienky a dobre odolávajú nepriaznivému počasiu.

Zdroj:

www.stavebnictvo.sk

www.gsky.com/green-walls/