Kurz pozostáva z desiatich tematických okruhov, ktoré ovplyvňujú návrh pasívnych domov prakticky od prvej skice až po realizáciu. Hlavné témy kurzu tvoria : konštrukcie, výplne otvorov, vzduchová priepustnosť, tepelné mosty, vetranie a vykurovanie, energetická bilancia pomocou PHPP a optimalizácia návrhu, ekonomická bilancia, realizácia stavby.

Záujem o pasívne domy počas niekoľkých posledných rokov v Európe výrazne vzrástol. Štandard pasívneho domu je v súčasnosti medzi odborníkmi pomerne dobre známy. Európska komisia si dala za úlohu do roku 2015 podporovať rozvoj pasívnych domov. Vykonané analýzy ukázali, že jediný spôsob, ako dosiahnuť, aby tieto zámery boli uplatnené na stavebnom trhu, je dostatok architektov a inžinierov s hlbokými znalosťami, schopnými reagovať na špecifické požiadavky navrhovania pasívnych domov. Navyše je veľmi dôležité zabezpečiť potenciálnym investorom či združeniam vlastníkov bytov istotu, že daný architekt má požadovanú kvalifikáciu.

Cieľom kurzu je:

1/ pripraviť architektov a projektantov, aby navrhovali svoje projekty s ohľadom na energetickú náročnosť a zároveň ponúkli užívateľom zvýšenú kvalitu a vnútorný komfort.

2/ zaručiť dostatočne širokú databázu architektov a projektantov, ktorí budú vlastniť novovzniknutý európsky certifikát,

V priebehu seminára získajú účastníci podrobné informácie o pasívnych domoch, o požiadavkach na materiálové a technické vybavenie so zameraním na detail. V poslednom bloku sa účastníci naučia pracovať s programom PHPP, ktorý je nevyhnutný na energetickú optimalizáciu návrhu.

Účastníci kurzu sa po úspešnom absolvovaní skúšky stanú držiteľmi Európskeho certifikátu pre navrhovanie pasívnych domov (Certificate for European Passivehouse Design). Potreba certifikácie vznikla s ohľadom na vzrastajúci záujem o energeticky pasívne domy v mnohých európskych krajinách, ktorý môže byť uspokojený len skúsenými a kvalifikovanými projektantami.

Projekt CEPH tak predstavuje v súčinnosti s ostatnými podobnými európskymi aktivitami ďalší významný krok vpred k rozšíreniu trhu pasívnych domov v Európe.

Miesto konania: IUVENTA, Karloveská 64, Bratislava

Čas konania: 9:00 – 17:00 hod

Seminár v rozsahu 80 hodín  bude rozdelený do desiatich blokov.

 

Viac informácií: http://iepd.sk/seminare/37-seminar-navrhovanie-pasivnych-domov.html