Vianočná sezóna klope na dvere a mnoho ľudí každoročne trápi rovnaký problém. Akým darčekom obdarovať svojich blízkych? Chcete ich obdarovať niečím užitočným, čo im poslúži v práci, v škole, na cestách. Alebo ich chcete obdarovať niečím pekným, čo poteší ich oko. Každopádne dúfate, že to neskončí niekde v tmavom kúte v skrini. Skúste im tento rok podarovať niečo čo bude spĺňať všetky tieto kritéria a pritom bude ešte aj šetrný k životnému prostrediu? Vyberáme pre vás niekoľko tipov, ktoré zaručene potešia vašich blízkych a nasmerujú ich životný štýl na cestu energetickej sebestačnosti.

Multifunkčný cestovný pomocník Travel Pal

Multifunkčný cestovný pomocník Travel Pal

Všestrannosť tohto praktického pomocníka na cestách oceníte hlavne v stavoch núdze. Travel Pal má tri základné funkcie. LED solárne svetlo, resp. baterka. Zároveň slúži ako záložný zdroj energie pre vaše mobilné zariadenia (mobily, GPS, a pod.) Na svoje nabíjanie používa už overenú kombináciu solárna energia / dynamo, a samozrejmosťou je aj nabíjanie cez USB. Vďaka nabíjacej kľuke je možné ho nabiť kedykoľvek pomocou vlastnej sily, otáčaním kľuky (2 minúty = cca 30 minút svetla). Pomocou internej batérie, nabíjacieho kábla a 8 konektorov dokáže nabíjať vaše mobilné zariadenie. Treťou funkciou je alarm ktorého zvuk v prípade núdze privolá pomoc vzdialenú stovky metrov.

Sprchové rádio H2O Shower Radio

sprchové rádio sprchové rádio

Originálny a vtipný darček – rádio vzrábajúce energiu z prúdu vody vo Vašej sprche. H2O Shower Radio je unikátny patent rádia ktoré spracúva vodnú energiu prechádzajúcu sprchou a poháňa ňou zabudovaný rádiový systém. Malý generátor vo vnútri produktu premieňa energiu toku vody na elektrickú energiu ktorú uchováva v nabíjateľnej batérii. Táto batéria poháňa FM prijímač a reproduktor sprchového rádia nielen počas prevádzky. Rádio do sprchy dokáže fungovať aj istý čas po uzavretí vodného kohútiku. Tento čas závisí od množstva energie v batérií, čiže od doby trvania a intenzity sprchovania.

Solárny audio systém pre iPhone/ iPod Soulra XL

Masívny Hi-Tech Eko-Darček. Tento výkonný solárny audio systém poteší majiteľov dnes už kultových produktov iPhone a iPod nielen svojím štýlovým prevedením ale aj čistým a dokonalým zvukom, ktorý zabezpečuje 8 reproduktorov so systémom Bass Boost. Monokryštálový solárny panel, ktorý má veľkosť takmer 500 cm2, využíva solárnu energiu nielen na nabíjanie svojej vlastnej batérie. Tok energie sa dá ľahko presmerovať z článku priamo na iPhone a neskôr prepnúť naspäť na batériu rádia. Samozrejmosťou je aj nabíjanie priamo zo siete pre prípad že ste nočný živel. Odnímateľný gél-polstrovaný popruh a kryt na prehrávač menia tento solárny audio systém na vášho spoločníka ideálneho na prechádzky do mesta alebo prírody.

Solar Strap – Solárna nabíjačka pre iPhone/iPod alebo iné mobilné zariadenia

Solar Strap

Solar Strap je solárna nabíjačka a módny doplnok v jednom. Vďaka svojmu vysokému výkonu, funkčnosti a unikátnemu dizajnu v rôznych farbách je solárna nabíjačka SolarStrap skvelým spôsobom dobitia telefónu či mp3 prehrávaču na cestách ale aj doma. Flexibilný solárny článok v modernom kompaktnom balení zhromažďuje solárnu energiu do ľahučkej batérie. Pokiaľ ste mimo svojho domova, pripnite si SolarStrap na Váš batoh, bicykel, či bundu, a keď Váš smartphone bude potrebovať dobiť batériu, jednoducho ho pripojíte k SolarStrapu. Hodina nabíjania SolarStrapu Vám poskytne 20 minút telefonovania alebo 8 hodín v pohotovostnom režime. V prípade potreby môžete solárnu nabíjačku SolarStrap nabiť aj zo siete, pomocou AC nabíjačky alebo USB kábla. Pri výrobe solárnej nabíjačky SolarStrap neboli použité žiadne halogenidy či PVC materiály. Jednoducho módny ekovýrobok.

H2O Alarm hodiny

H2O hodiny

Tieto vodné hodiny sú ideálnym darčekom pre vašich nedochvíľnych známych a blízkych. Do hodín stačí naliať trochu vody, aby sa vytvorila energia, ktorá je potrebná na to, aby hodiny začali fungovať. Hodiny na vodu fungujú na princípe primárneho elektrochemického článku (Galvanický článok) ktorý mení chemickú energiu na elektrickú bez nabíjania. Zinková anóda a medená katóda spojená elektrolytom, v našom prípade vodou, zabezpečuje tok voľných elektrónov = elektrický prúd. V priemere sa využije iba jeden liter vody na ročné fungovanie. Okrem základných funkcií akými sú hodiny a budík tento produkt slúži aj ako teplomer.

ECO PRODUKT s.r.o sa zaoberá distribúciou širšej škály ekologických výrobkov a produktov na šetrenie energie. Svojimi produktami chce prispievať k šíreniu enviromentálneho povedomia a starostlivosti o životné prostredie u slovenských a českých spotrebiteľov.

Zdroj: www.ecoprodukt.sk