Na križovatke ulíc Prievozská – Plynárenská sa včera otvárala staronová zastávka. Verejnosť, cestujúca mestskou hromadnou dopravou, mohla postrehnúť, že zastávka Miletičova sa po novom volá BBC 1 Plus – Miletičova, podľa prvej zelenej kancelárskej budovy v Bratislave. Pri príležitosti premenovania zastávky pripravil developer CA Immo pre verejnosť na zastávke netradičné prekvapenie.

Na zastávke, ktorá donedávna patrila medzi jednu z najdezolátnejších v Bratislave, pribudla zeleň. Developer sa postaral o chradnúcu konštrukciu zastávky a vymaľoval ju nanovo zelenou farbou. Okrem toho bol počas prvého pracovného dňa nového týždňa na ploche zastávky položený živý trávnik. Cestujúcich a verejnosť čakali počas pondelka 1. októbra na zastávke prekvapenia v podobe chutných balíčkov.

Oficiálne otvorenie zastávky za prítomnosti Radovana Mihálek, lízingového riaditeľa BBC 1 Plus, starostu mestskej časti Ružinov Dušana Pekára a Asset Manager CEE/SEE/CIS spoločnosti CA Immo Gernot Weingraber.

Netradičnú zastávku BBC 1 Plus – Miletičova symbolicky pokrstili prestrihnutím červenej pásky Gernot Weingraber, Asset Manager CEE/SEE/CIS spoločnosti CA Immo a starosta mestskej časti Ružinov Dušan Pekár. „Oceňujem, že aj v čase krízy v Ružinove dokážeme postaviť budovy, pri výstavbe ktorých sa bral väčší ohľad na okolie a životné prostredie, ako na stavebné náklady a tiež, že úžitok budú mať aj bežní obyvatelia, ktorí budú čakať na MHD na tejto peknej zastávke,“ uviedol na margo otvorenia zastávky starosta Dušan Pekár.

Naším primárnym cieľom bolo upozorniť verejnosť na nový názov zastávky. Záleží nám na životnom prostredí nielen v rámci kancelárskych priestorov, ktoré ponúkame v BBC 1 Plus, ale chceme spríjemniť prostredie v okolí našej budovy všetkým ľuďom, ktorí sa v jej blízkosti pohybujú. Preto sme sa rozhodli túto zastávku nielen premenovať, ale zároveň ju aj obnoviť, a priniesť tak ľuďom niečo, čo im zostane natrvalo,“ uviedol Gernot Weingraber.

BBC 1 Plus je naprojektovaná ako trvalo udržateľná kancelárska budova, ktorá prinesie svojim užívateľom mnoho výhod. Projekt už získal predcertifikát LEED Silver (Leadership in Energy and Environmental Design) a v súčasnosti čaká na udelenie potvrdzujúceho LEED Silver certifikátu, ktorý definitívne potvrdí, že budova spĺňa všetky potrebné kritériá porovnateľné s inými ekologickými stavbami vo svete.

Administratívny projekt prinesie budúcim nájomcom na úžitkovej ploche cca. 15 900 m² okrem kancelárskych priestorov aj ďalšie zázemie v podobe obchodných prevádzok a skladových priestorov.