Hotel Magic Mountain Lodge, ktorý sa nachádza v husto zalesnenom regióne severnej Patagónie, sa stal základňou pre návštevy ekotouristov. Kónická stavba sa nachádza v prírodnom chránenom revíre Huli Huli v Čile, kde na 600 kilometroch štvorcových nájdete park bohatý na rozmanitú flóru a faunu. Hotel má svoju jedinečnú, takmer predhistorickú formu pochádzajúcu z miestnych legiend, ktoré rozprávajú o “Zázračnej hore”, ktorá dokáže splniť každé želanie.

S hrubou vrstvou kameňa a vegetácie na fasádnej strane zapadá hotel do okolitej zelene. Celý obraz evokuje spomienky na vzdialené a fantastické svety. Na jeho vrchole vyviera prameň vody, ktorá sa kaskádovito prelieva po šikmej záhrade. Hotel ponúka hosťom možnosť ubytovania v 13-tich izbách, pričom je každá pomenovaná podľa miestnych druhov vtákov a rastlín.

V interiéri autori čerpali inšpiráciu z rustikálneho charakteru rezervácie. Magic Mountain Lodge má masívne drevené interiérové prvky, napríklad vyhĺbené pne stromov, ktoré boli použité ako vírivky. V ponuke hotela je bohatý výber atrakcií, vrátane baru, reštaurácie, sauny, ale aj exkurzie – lyžiarske zájazdy, rafting na divokej vode a samozrejme, mini golfové ihrisko. Chata patrí medzi jediné znaky rozvoja v oblasti, ktorej cieľom je chrániť divý či dokonca magický charakter krajiny, kam priťahuje turistov z celého sveta. Podľa popisu ale pôsobí skôr ako novodobý Disneyland v chránenom území.

Zdroj:

www.architizer.com

http://www.huilohuilo.com/en/accommodation/magic-mountain-lodge