OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Druhý novembrový víkend bude už desiaty raz patriť Dňom pasívnych domov. Je to medzinárodné podujatie určené pre všetkých záujemcov, ktorí chcú na vlastnej koži vyskúšať kvalitné vnútorné prostredie v domoch „bez kúrenia”, alebo na vlastné oči vidieť stavbu pasívneho domu.

8.–10. novembra 2013 budú medzinárodné Dni pasívnych domov

Prečo by ste na nich nemali chýbať ani Vy?

Príďte a uvidíte, prečo pasívne domy vystačia s desatinou tepla na vykurovanie v porovnaní s bežnými stavbami. Pochopíte, prečo ich obyvatelia málokedy otvárajú okná, aj keď to nie je zakázané. Dozviete sa, koľko stojí prevádzka takéhoto domu, prečo sa hovorí, že pasívny dom je najlepšie dôchodkové pripoistenie a mnoho iných zaujímavých informácií. Na Vaše zvedavé otázky radi odpovedia projektanti, zástupcovia realizačných firiem a samotní investori.

“Preukázateľne lepšia kvalita vzduchu, komfortné vnútorné prostredie, trvalo nízke náklady na energie – to sú výhody pre majiteľa alebo investora. Tak je možné dosiahnuť neustále zhodnocovanie nehnuteľnosti. Ochrana životného prostredia je akoby mimovoľne zabezpečená súčasne. Vďaka pasívnemu domu je energia cenovo dostupná pre každého.” (Dr. Wolfgang Feist, riaditeľ PHI Darmstadt).

Doposiaľ bolo zrealizovaných na celom svete viac ako 50 000 takýchto budov, čo svedčí o ich úspešnosti a spoľahlivosti.

Zoznam objektov a viac informacií nájdete na stránke www.iepd.sk