Nová Generácia strešných okien VELUX

Nová Generácia strešných okien VELUX prináša do podkrovia viac svetla, pohodlia a menej spotrebovanej energie.

Na začiatku je vášeň pre neustále zlepšovanie. Posúva vpred a prináša nadšenie pri hľadaní odpovedí na zvedavé otázky. Vďaka nej ľudia vytvárajú nové veci, ktoré zlepšujú kvalitu života. Pri zrode Novej Generácie strešných okien VELUX stáli na začiatku ľudia s vášňou neustále zvyšovať kvalitu vnútorného prostredia pod strechou.

Dnes už nikto nepochybuje, že dostatok prirodzeného denného svetla a čerstvého vzduchu v interiéri sú mimoriadne dôležité. Viaceré štúdie potvrdili, že majú významné antibakteriálne účinky a pozitívne vplývajú na naše zdravie i psychickú pohodu. Keďže až 90 % času trávime v budovách, nevyhnutne potrebujeme dostatok prirodzeného svetla a čerstvého vzduchu. Ako teda priniesť do budov ešte viac denného svetla a zabezpečiť účinné vetranie? Ako zároveň znížiť spotrebu energie a zvýšiť pohodlie obyvateľov podkrovných priestorov? Odpovede na tieto otázky prináša Nová Generácia strešných okien VELUX, ktorá je navyše dostupná pre každý rodinný rozpočet.

„VELUX prináša sofistikované riešenia pre bývanie v podkroví už viac ako 70 rokov. Neustále svoje výrobky zlepšujeme, aby sme vyhoveli potrebám všetkých zákazníkov. Neuspokojíme sa len s malými zmenami a drobnými inováciami, preto prichádzame s celou Novou Generáciou strešných okien VELUX,“ vysvetľuje zmeny Magdaléna Bartková zo spoločnosti VELUX.

Strešné okná VELUX

Strešné okná VELUX s novým dizajnom pôsobia moderne a elegantne v každej domácnosti.

 Vášeň pre denné svetlo

Strešné okno poskytuje za rovnakých podmienok najmenej dvakrát viac svetla ako fasádne okno rovnakých rozmerov a dokonca trikrát viac svetla ako vikier s rovnakými rozmermi. Nové strešné okná VELUX majú subtílnejší rám a krídlo, čím získali väčšiu presklenú plochu až o 10 % pri rovnakom vonkajšom rozmere okna. To znamená ešte viac v denného svetla, ktoré zlepší pohodu a atmosféru každej miestnosti.

 Zmysel pre úspory energie

Vďaka väčšej presklenej ploche nové strešné okná prinášajú v zimnom období viac solárnych ziskov a tak pomáhajú šetriť energiu. Energetická bilancia strešného okna sa zlepšuje približne o 3 kWh/m2 pre každé 1 % zväčšenie presklenej plochy. Aby nové okno pomáhalo k zníženiu tepelných strát, navrhli konštruktéri v spoločnosti VELUX komplex opatrení na zlepšenie tepelnoizolačných vlastností. Nový izolačný systém VELUX ThermoTechnologyTM využíva v konštrukcii vysoko výkonný izolačný materiál EPS a tepelne upravované drevo.

VELUX ThermoTechnologyTM

Nový izolačný systém VELUX ThermoTechnologyTM výborne chráni interiér pred chladom a udržuje teplo vo vnútri domu.

Nadšenie pre dizajn

Elegantné línie a harmonický dizajn. To sú nové strešné okná VELUX, ktoré pôsobia moderne a príjemne v každej miestnosti. Atraktívnejší vzhľad získali okná pri pohľade z vnútra i zvonku. Hladký dizajn so zaoblenými hranami a bez skrutiek dodáva oknám modernejší vonkajší vzhľad. Nový dizajn získali aj ventilačná klapka, horná rukoväť a spodná kľučka pre pohodlnejšie ovládanie okna.

Správna voľba pre pohodlie

Každé podkrovie má svoje špecifické parametre vzhľadom na sklon strechy, výšku priečky, tvar a funkciu miestnosti. Nová Generácia strešných okien VELUX ponúka individuálne riešenie prostredníctvom možnosti výberu okna s ovládaním v hornej alebo spodnej časti krídla. Strešné okno s hornou rukoväťou je osadené nižšie a poskytuje dobrý výhľad pri stoji aj sede. Zároveň sa pohodlne ovláda, aj keď je priamo pod ním umiestnený nábytok. Strešné okno ovládané spodnou kľučkou sa odporúča, keď je nevyhnutné okno zdvihnúť do vyššej pozície, napríklad pri vyššej priečke alebo nízkom sklone strechy.

Strešné okno VELUX

Strešné okno VELUX s hornou rukoväťou sa pohodlne ovláda, aj keď je priamo pod ním umiestnený nábytok.

Ideálne pre každú domácnosť a rozpočet

Rozsiahly zoznam vylepšení strešných okien VELUX nemá vplyv na ich cenu. Nové strešné okná VELUX sú v ponuke za rovnakú odporúčanú cenu ako predchádzajúca generácia. Zo širokej ponuky si zároveň vyberie každý. Nové okná rozdelené do troch produktových radov – Štandard, Štandard Plus a Premium, sa prispôsobia rozdielnym nárokom a rozpočtom domácností.

Viac sa dozviete na www.velux.sk.