monika-bohmerova

Kvalitné služby pre zákazníkov

Predajňa kníh ARCHBOOKS sídli na Fakulte architektúry STU v Bratislave, hneď na prízemí vedľa knižnice. Predajňa bola koncom leta minulého roku zredizajnovaná. Redizajnu predchádzala študentská súťaž, do ktorej sa zapojili študenti najmä z FA STU. Odborná porota vybrala  najlepší návrh, na základe ktorého bol redizajn predajne zrealizovaný.  Dnes sa kníhkupctvo ARCHBOOKS stalo obľúbeným miestom, ktoré vyhľadávajú tak študenti ako aj širšia verejnosť na zakúpenie alebo aj len oboznámenie sa s najnovšími knižnými titulmi z oblasti architektúry a iných druhov umenia. O sortimente, zákazníckom servise a službách predajne sme sa rozprávali s vedúcou predajne Monikou Raček Bohmerovou.

Hlavným cieľom redizajnu predajne bolo vytvoriť viac priestoru na sedenie pre návštevníkov predajne, aby si mohli sadnúť a prelistovať si knihy, ktoré ich zaujímajú. Využívajú to študenti? Ako prijali redizajn predajne?

Redizajn predajne bol prijatý skutočne veľmi pozitívne. Podarilo sa nám na relatívne malom priestore vytvoriť oázu pokoja a relaxu, kde študenti, ale aj ostatní zákazníci radi meditujú pri výbere kníh.

Z môjho pohľadu dôležitým faktorom, ktorý sa na tom podieľa, je aj farebnosť priestoru a použité materiály. Pocitovo je priestor väčší, jasnejší a pozývajúci vstúpiť. Ale zároveň tu existuje veľmi silný pocit prepojenia s prírodou za oknami predajne, čo je ešte umocnené využitím svetlej preglejky na podestách ako aj novinkových tabuliach a obklade obslužného pultu.

ARCHBOOKS má svoje špecifiká aj čo sa týka sortimentu aj služieb pre zákazníkov….

Predajňa ARCHBOOKS v máji tohto roku oslávi 2. rok svojej existencie pod Vydavateľstvom EUROSTAV. Od začiatku je našou hlavnou prioritou vedieť ponúknuť našim zákazníkom prehľad najnovších a najzaujímavejších  knižných a časopiseckých titulov z oblasti architektúry, urbanizmu, dizajnu, výtvarného umenia, fotografie, atď. Zároveň sa ale snažíme  zaobstarať knihy aj podľa špecifických a individuálnych požiadaviek našich zákazníkov. , Vieme dodať knihy takmer z celého sveta, pričom nejde vždy len o novinky. Samozrejme, ponúkame najmä novinky, ale v prípade záujmu, vieme pre našich zákazníkov objednať aj staršie tituly, o ktoré je záujem.  Našim zákazníkom vieme zabezpečovať aj periodické tituly na pravidelnej báze – zo zahraničných by som menovala napríklad tituly ERA, C3, El Croquis atď.

Benefitom našej predajne je aj dostupnosť celého portfólia publikácií a časopisov z nášho vydavateľstva EUROSTAV, ktoré predávame s veľmi zaujímavými zľavami – oproti iných kníhkupectvám. Napríklad titul Systémy štandardných detailov si u nás študenti môžu kúpiť už za cenu 33,- EUR.

Vyhľadávaným tovarom zo strany našich zákazníkov sú aj zápisníky a diáre od známych značiek, ktoré ako jeden z mála predajcov máme aj fyzicky v predajni. Pre študentov je uspôsobený aj náš ostatný sortiment – perá, ceruzy, skicovacie papiere či pravítka.

Spätná väzba, s ktorou sa denne stretávame od našich zákazníkov je skvelým indikátorom úspešnosti nášho doterajšieho smerovania. Na základe reakcií našich zákazníkov sme v rámci Slovenska jedinečným kníhkupectvom s najširším sortimentom kníh z oblasti architektúry, dizajnu a umenia. Všetky tituly si zákazníci môžu samozrejme zakúpiť aj cez našu stránku www.archbooks.sk alebo priamo emailom na info@archbooks.sk.

 O ktoré knihy je v súčasnosti najväčší záujem?

Máme zoznam kníh, ktoré vzhľadom na umiestnenie predajne ARCHBOOKS na Fakulte architektúry sú tzv. stálicami. Študenti si zvykli u nás nakupovať aj študijnú literatúru a skriptá. V TOP 10 najpredávanejších titulov sú preto aj najnovšie skriptá z dizajnu, deskriptívnej geometrie, či krajinnej architektúry.

V súčasnosti je stále veľký záujem o monografie popredných architektov a architektonických ateliérov. V popredí sú ďalej kvalitne spracované publikácie zaoberajúce sa materiálmi – ako všetci vieme, napríklad drevodomy idú stále do popredia, ale ani betón ako stavebný materiál ešte nepovedal posledné slovo. Veľmi dobre sa predávajú aj tituly z teórie architektúry, dizajnu a umenia. Máme tu však aj oddelenie „Tipy na darčeky“,  v rámci ktorého predávame beletriu, rôzne hobby príručky, stále obľúbenejšie knihy o vínach,  či aktuálne veľmi vyhľadávané  omaľovánky pre dospelých.

Spätná väzba, s ktorou sa denne stretávame od našich zákazníkov je skvelým indikátorom úspešnosti nášho doterajšieho smerovania. Na základe reakcií našich zákazníkov sme v rámci Slovenska jedinečným kníhkupectvom s najširším sortimentom kníh z oblasti architektúry, dizajnu a umenia. Všetky tituly si zákazníci môžu samozrejme zakúpiť aj cez našu stránku www.archbooks.sk alebo priamo emailom na info@archbooks.sk.

 Na ktoré zaujímavé knižné novinky by ste zvlášť upozornili?

Máme tu napríklad monografiu nemeckého architekta Alexandra Brennera Villas and houses. Vily, ktorých autorom je Alexander Brenner,  sú vnímané ako trojrozmerné umelecké diela – sochy, starostlivo modelované až do posledného detailu. Kniha približuje jeho projekty za obdobie od roku 2010 do 2015. Publikácia je veľmi inšpiratívna, popisná a plná skvelých fotografií a doplnená pôdorysmi víl.

Ďalšou  z noviniek je publikácia Městský veřejný prostor – autor Peter Kratochvíl, ktorá je dôkladnou štúdiou témy verejného priestoru  a to nielen z hľadiska jeho architektonického stvárnenia, ale aj z hľadiska sociálneho, psychologického, kultúrneho, historického i politického.

Taktiež titul 100 Contemporary Wood Buildings patrí medzi veľmi obľúbené najmä preto, že  ponúka prehľad toho ako architekti po celom svete využívajú drevo v architektúre. Kniha zahŕňa širokú škálu medzinárodných projektov realizovaných známymi aj menej známymi architektmi a dizajnérmi.

A samozrejme, ponúkame vždy medzi prvými aktuálne čísla časopisov z oblasti architektúry a dizajnu, ktoré vychádzajú na Slovensku, v Českej republike, ale aj v Nemecku či Francúzsku.

Mesiac marec je mesiacom knihy. Chystáte nejaké špeciálne aktivity v rámci mesiaca knihy?

Áno, chystáme viacero aktivít, ktoré, dúfame, že potešia našich zákazníkov. Jednak to budú týždne predaja akciových titulov podľa vydavateľstiev, ako aj súťaže, alebo kvízy s možnosťou výhry zaujímavých knižných titulov. Taktiež chystáme krst publikácie, ktorá vychádza v našom Vydavateľstve Eurostav. Pripravujeme tiež systém benefitov pre verných zákazníkov, ktorý chceme tiež spustiť práve počas marca – mesiaca knihy. Sledujte nás na pravidelne na facebooku a budete informovaní o aktuálnom dianí, novinkách aj akciách v našej predajni.

Bližšie informácie sa naši zákazníci dozvedia na našom facebookovom profile alebo na našej webovej stránke www.archbooks.sk