Konferencia_Eurostav2016

21. apríla 2016 sa uskutoční už šiesty ročník medzinárodnej odbornej konferencie Udržateľnosť v architektúre a vo výstavbe, ktorú pripravuje vydavateľstvo Eurostav spolu so Slovenskou radou pre zelené budovy (SKGBC). Tentoraz bude hlavnou témou konferencie Smart princípy: teória verzus realita.

V odvetví slovenského stavebníctva prebieha výrazná transformácia. Zastarané legislatívne normy sú postupne nahradzované novšími, inovatívnejšími, efektívnejšími a zodpovednejšími voči ekonomike, prírode i ľuďom samotným. Zelené budovy sú výzvou a príležitosťou pre projektantov, architektov, investorov a pre firmy, ktorých správanie je zodpovedné, chcú byť súčasťou tejto transformácie a získať z nej.

Konferencia Udržateľnosť v architektúre a vo výstavbe je určená širokej odbornej verejnosti z oblasti stavebníctva a architektúry, najmä architektom, projektantom, developerom, investorom, generálnym manažérom firiem pôsobiacich na stavebnom trhu. Pozostáva z troch blokov zameraných na riešenie kľúčových otázok. V rámci každého bloku prezentácie vystúpia dvaja či traja spíkri a po nich nasleduje moderovaná panelová diskusia.

O hlavnej téme Smart princípy: teória verzus realita sa bude diskutovať v týchto blokoch:

  1. blok: Stratégie a vízie (Smart princípy v uplatňovaní rozvoja miest, inteligentné a udržateľné mestá)
  2. blok: Inovácie pre smart riešenia
  3. blok: Architektonický (Zdravé obytné aj kancelárske budovy a princípy ich navrhovania)

Kľúčoví spíkri na konferencii konajúcej sa 21.4.2016:

Simon AllfordRon Baker

Holandský architekt, partner londýnskej architektonickej kancelárii PLP Architecture, ktorej najznámejší projekt je centrála spoločnosti Deloitte v Amsterdame - budova The Edge - jedna z najudržateľnejších budov na svete. Pracoval tiež na projektoch pre Kuwait city a na rezidenčných projektoch v Kalkate, v Indii. (https://www.plparchitecture.com/)


Ron BakkerSimon Allford

Londýnsky architekt, spoluzakladateľ architektonickej kancelárie AHMM v Londýne. K najvýznamnejším realizáciám ich kancelárie patrí University of Amsterdam v Holandsku, administratívne budovy v Londýne 10 Burlington Street a 240 Blackfriars. V súčasnosti realizujú novú budovu centrály pre Google v Londýne alebo Právnickú fakultu v Amsterdame. (http://www.ahmm.co.uk/)


Markus PernthalerMarkus Pernthaler

Rakúsky architekt, absolvent Graz University of Technology. Medzi jeho najzaujímavejšie referencie patrí Západné oddelenie Salzburgskej štátnej nemocnice, Detská nemocnica v Salzburgu, Tepláreň Arsenal vo Viedni, Vodárenská veža Loviisa vo Fínsku. Posledné tri roky sa zaoberá predovšetkým „Smart City Project Graz“ – rakúskym hlavným projektom pre udržateľnosť mestského vývoja. (http://www.markus-pernthaler.at/)

Viac info nájdete na webe Vydavateľstva Eurostav, kam postupne pribúdajú najaktuálnejšie novinky, ktoré sa konferencie týkajú.

Prihláška