East Dining restaurant

Postaviť reštauráciu bez materiálu, pozemku a dokonca dočasne sa podarilo londýnskemu dizajnérovi Carmodymu Groarkemu. Nápad vznikol, keď dostal zákazku vytvoriť budovu tak, aby po svojom zatvorení mohla byť rozobratá a zrecyklovaná do posledného klinca.

Projekt zrealizoval minulé leto. Reštauráciu umiestnil na povrchu podzemnej garáže v tvare hviezdy s výhľadom. Pri jedle si tak hostia mohli vychutnať výhľad na prebiehajúcu výstavbu vodného centra z dielne Zahy Hadid. Reštaurácia pod názvom studio East Dining ponúkala modernú britskú kuchyňu presne tri týždne. Keď ubehli, Groarke požičané lešenie, drevené podlahové dosky, lampy a priehľadný polyetylén buď vrátil, alebo zrecykloval.

East Dining restaurant East Dining restaurant

Materiál na reštauráciu si požičal z jedného z londýnskych olympijských stavenísk.  Lešenie mu poslúžilo na postavenie dočasnej konštrukcie, plávajúca podlaha vytvorila steny a dlážky interiéru. Dlhé stavebné dosky poslúžili ako stoly a bar. Priehľadný polyetylén zakryl celú stavbu. Ten prepúšťal dostatok svetla až do zotmenia. Na nočné osvetlenie využil obrovské lustre zo žltých stavebných svetiel.

East Dining restaurant East Dining restaurant East Dining restaurant East Dining restaurant East Dining restaurant

Viac na:

http://www.inhabitat.com/london-pop-up-restaurant-built-from-borrowed-materials/