Studio RHE predstavilo návrh pre nový Eko-vežiak, vstupnú bránu do južného Londýna, dejiska Olympijský hier v roku 2012.

Studio RHE nedávno predložilo návrhy pre projekt situovaný v Newhame, jednej z najchudobnejších častí Londýna, kde chcú postaviť nový obytný komplex. Budova má mať 24 poschodí a jej oficiálny názov má byť Silvertree. Z dvoch strán majú jej fasádu pokrývať farebné panely, ktoré nebudú poskytovať len tieň, ale aj elektrickú energiu, získanú zo zabudovaných fotoelektrických článkov. Tretia strana je zvislý zelený les, rastúci na otvorených terasách a balkónoch.

Budova v sebe zahŕňa najmodernejší environmentálny dizajn aby bola čo najekologickejšia. Fasáda z tvarovaného hliníka zabezpečuje ochranu pred slnkom a vetrom. Okrem fotoelektrických článkov získava budova energiu aj z biomasy. Termálna efektivita je zaručená dobrou tepelnou izoláciou, uzatvárateľnými terasami, starostlivým plánovaním rozloženia okien a termálnych roliet.Budova ponúkne bývanie vysokého štandardu v 161 jednotkách rôznej veľkosti. Prvé podlažie obsahuje spoločnú otvorenú terasu. Prízemie je  vyhradené pre obchodné a kancelárske priestory, kaviarne a predajne.

Zdroj:
www.stavebnictvo.sk

www.worldarchitecturenews.com