Dom Drop House sa dostal do povedomia montovaných domov potom, čo vyhral súťaž Modular Architecture Challenge v roku 2005 so svojim nádherným estetickým a ľahko prispôsobiteľným systémom. Čiastočný prototyp bol vtedy inštalovaný na École des Beaux Arts v Paríži, a teraz bol so svojou úžasnou štruktúrou privedený k životu v plnej forme – celkovo 48 metrov štvorcových. Architekti Antoine Cordier, Olivier Charles a Armel Neouze vytvorili dom Drop House ako koncept ilustrácie na tému “súkromné ??bývanie, priemysel a prispôsobovanie sa”. Dizajn je obrátený na hlavu vzhľadom na jeho potenciál minimalizovať odpad, znížiť spotrebu energie a usadiť sa vo veľkom štýle s možnosťou rozšírenia sa na luxusné bývanie.

Design je koncentrovaný pozdĺž stredovej osi s „vyskakujúcimi“ rozšíreniami, ktoré tvoria kuchyňu, kúpeľňu, druhú spálňu a vstup. Usporiadanie poskytuje maximálny priestor vnútri obmedzených možností uložený v prenosnom kontajneri ktorý sa môže uzavrieť v prípade odstránenenia jeho rozširujúcich častí.

Pri správnom umiestnení predstavuje štruktúra príležitosť na využitie pasívnej solárnej energie s materiálmi, ktoré maximalizujú jej tepelný výkon. Oceľový nosný systém je vybavený lamelovým dreveným obložením hlavného obytného priestoru. Vonkajši systém sa skladá z lakovaného hliníka s prerušením tepelných mostov a oknami s dvojitým zasklením. Zadná strana konštrukcie je izolovaná uzavretým dreveným obložením na oceľovom sendvičovom paneli s 80 mm minerálnej vlny.

Architekt: D3 architectes Architecture
Adresa: 14 rue bonaparte, Paríž, Francúzsko
Klient: Algeco
Postavené: 2006
Zastavaná plocha: 55 m2
Rozpočet: 145000 USD

Zdroj: www.architizer.com