V spolupráci s firmou ECO PRODUKT Vám prinášame vianočnú súťaž o kreatívne eko-darčeky.

Vyhrať môžete jeden z týchto produktov:

H2O rádio do sprchy pohánané tlakom vody

 

Originálny a vtipný darček – rádio vyrábajúce energiu z prúdu vody vo Vašej sprche. H2O Shower Radio je unikátny patent rádia, ktoré spracúva vodnú energiu prechádzajúcu sprchou a poháňa ňou zabudovaný rádiový systém. Malý generátor vo vnútri produktu premieňa energiu toku vody na elektrickú energiu ktorú uchováva v nabíjateľnej batérii. Táto batéria poháňa FM prijímač a reproduktor sprchového rádia nielen počas prevádzky. Rádio do sprchy dokáže fungovať aj istý čas po uzavretí vodného kohútiku. Tento čas závisí od množstva energie v batérií, čiže od doby trvania a intenzity sprchovania.

H2O hodiny na vodu

Tieto vodné hodiny sú ideálnym darčekom pre Vašich nedochvíľnych známych a blízkych. Do hodín stačí naliať trochu vody, aby sa vytvorila energia, ktorá je potrebná na to, aby hodiny začali fungovať. Hodiny na vodu fungujú na princípe primárneho elektrochemického článku (Galvanický článok) ktorý mení chemickú energiu na elektrickú bez nabíjania. Zinková anóda a medená katóda spojená elektrolytom, v našom prípade vodou, zabezpečuje tok voľných elektrónov = elektrický prúd. V priemere sa využije iba jeden liter vody na ročné fungovanie. Okrem základných funkcií akými sú hodiny a budík tento produkt slúži aj ako teplomer.

Multifunkčný cestovný pomocník Travel Pal

Všestrannosť tohto praktického pomocníka na cestách oceníte hlavne v stavoch núdze. Travel Pal má tri základné funkcie. LED svetlo slúžiace ako lampáš, resp. baterka. Zároveň slúži ako záložný zdroj energie pre vaše mobilné zariadenia (mobily, GPS, a pod.) Na svoje nabíjanie používa už overenú kombináciu solárna energia / dynamo, a samozrejmosťou je aj nabíjanie cez USB. Vďaka nabíjacej kľuke je možné ho nabiť kedykoľvek pomocou vlastnej sily, otáčaním kľuky (2 minúty = cca 30 minút svetla). Pomocou internej batérie, nabíjacieho kábla a 8 konektorov dokáže nabíjať vaše mobilné zariadenie. Treťou funkciou je alarm ktorého zvuk v prípade núdze privolá pomoc vzdialenú stovky metrov.

Súťažná otázka pre vás, ktorí chcú vyhrať niektorý z týchto netradičných ekologických ECO PRODUKT-ov:
„Ako sa volá článok, pomocou ktorého si H2O hodiny vyrábajú energiu z vody?“

Výhercu vylosujeme 24.12.2011. Výhry budú zasielané len na slovenskú alebo českú poštovú adresu.

    Vaše meno (povinné)

    Váš email (povinné)

    Odpoveď

    Odpoveď hľadajte priamo na stránke spoločnosti ECOPRODUKT:
    http://www.ecoprodukt.sk/produkty/kategoria/55/energia-z-vody.html

     

    ECO PRODUKT sa zaoberá distribúciou širšej škály ekologických výrobkov a produktov na šetrenie energie. Svojimi produktami chce prispievať k šíreniu enviromentálneho povedomia a starostlivosti o životné prostredie u slovenských a českých spotrebiteľov.

    Na prvý pohľad odlišné produkty majú jeden spoločný menovateľ, a tým je zelená energia. Či už ide o slnko, vodu, alebo energiu pohybu, tieto produkty berú ohľad na životné prostredie a podporujú obnoviteľné zdroje energie.