Srdečne Vás pozývame na exkurziu za najnovšími zelenými budovami v Českej republike, ktoré realizoval európsky leader v oblasti udržateľných budov a partner tejto exkurzie, spoločnosť SKANSKA. Príďte sa poučiť zo skúseností našich susedov, inšpirovať sa progresívnymi stavbami vznikajúcimi neďaleko nás a zažiť jedinečnú atmosféru predvianočnej Prahy!

Navštívime tieto budovy:

  • Otevřená zahrada Brno – Administratívna budova v pasívnom štandarde od ateliéru Projektil architekti. Budova má výrazne nadštandardné parametre, certifikát v systéme SBToolCZ a je CO2 neutrálna.
  • City Green Court Praha – Táto stavba vzbudila veľký záujem odbornej verejnosti. Jej autorom je legenda modernej architektúry Richard Meier. Stavba je certifikovaná v najvyššom štandarde LEED Platinum. Je vynikajúcou ukážkou spojenia kvalitnej architektúry s vysokými ekologickými nárokmi. Prezentačné video tu.


Termín exkurzie je 12.12.2012 / Exkurzia je celodenná (odchod z BA o 8.00 hod., plánovaný návrat 21.00 hod.) / Účastnícky poplatok: pre členov SKGBC, partnerské organizácie, akademikov, študentov, štátnu správu: 30€ , pre nečlenov: 50€. Počet miest je obmedzený! Prosíme Vás o zaslanie záväznej prihlášky najneskôr do 7.12.2012 do 12:00 na: office@skgbc.org / V prihláške uveďte meno, firmu a kontakt účastníka, ako aj údaje k platbe (vopred prevodom)  / Detailné organizačné pokyny (s hodinou a miestom stretnutia) zašleme prihláseným účastníkom najneskôr 11.12.2012.

Tešíme sa na Vás!