port a bach - recyklovany dom (6)

Atelier Workshop verí že recyklované kontajnery môžu byť účinným riešením pre veľké projekty, ak je dôležitá prenositeľnosť, prístup, robustnosť a bezpečnosť. Jedným z príkladov je prototyp nazvaný Port-a-Bach, rekreačný dom postavený vnútri použitých kontajnerov s napojením na solárne a veterné zariadenia.

Atelier Workshop hľadajú momentálne primeraných obchodných partnerov na sériovú výrobu a z tohto dôvodu domček nie je zatiaľ k dispozícii. Dúfajme, že dostanú dobrú podporu a projekt uvidíme už čoskoro. Kľúčové vlastnosti budú určite veľkým prínosom pre nadšencov prenosných domácností. Jedná sa napríklad o bezpečnosť, kvalitný povrch,  ekologicky neškodlivé, pomerne lacné, pohodlné spanie pre dvoch dospelých a dve deti.

port a bach - recyklovany dom (7)

Má plne uzavretý vonkajší oceľový plášť, dobre vybavené skladovacie priestory a toaletu, prispôsobivý obývací priestor, ktorý zahŕňa palandy, spálne s manželskou posteľou, kuchyňu a kúpeľňu. Dodáva sa so 6 betónovými pätkami na stabilný, neinvazívny “základ”, ktorý vám umožní umiestniť stavbu na širokú škálu pôdnych podmienok.

port a bach - recyklovany dom (4) port a bach - recyklovany dom (1) port a bach - recyklovany dom (2)

port a bach - recyklovany dom (3) port a bach - recyklovany dom (5)

Foto:  Paul McCredie