pasivny_nevestinec

Pracovníčka sa chváli mechanickou vetracou jednotkou so spätným ziskom tepla a opisuje, ako funguje.

Verili by ste, že aj vo verejnom dome sa môžu nájsť nadšenci energetických úspor? “My sme o tom síce nikdy nepochybovali, ale skutočne nás presvedčilo až toto belgickej video,” vyhlásili odborníci z českého Centra pasívneho domu, ktorí na nahrávku upozornili.

Humorné video natočila belgická nezisková platforma Maison Passive, ktorá v Belgicku propaguje pasívne domy. Tentokrát zvolila kreatívnu formu videa, v ktorom sa pokúsila ukázať, že aj pasívne domy môžu mať sex-appeal, a tak by mohli pritiahnuť čo najširšiu masu. Presne podľa hesla “sex predáva”.

Zábavné video sa snaží podporovať bývanie v pasívnych domoch. Nesmelý muž vstupuje prvýkrát do verejného domu. Plný očakávania tu stretáva jednu z pracovníčok (najatá herečka). Odetá len v červenom negližé a červených pančuchách ho vedie do spálne.

Miesto erotických hrátok mu však prekvapivo začína rozprávať o dome a jeho pasívnych výhodách. “Vďaka izolácii ma nikto z vonku nepočuje kričať,” pochvaľuje si pracovníčka verejného domu. Muž so záujmom počúva.

Natešeného zákazníka potom vedie do kúpeľne, kde mu zapálene vysvetľuje, že izolácia stropu a stien s hrúbkou 25 centimetrov je dôležitá pre zníženie tepelných strát a že vzduchotesné okná udržujú v miestnosti príjemnú teplotu.

Potom sa chváli mechanickou vetracou jednotkou so spätným ziskom tepla a opisuje, ako funguje. Klientovi je už jasné, že sa žiadnych nežnosťou od ženy nedočká. “O verejných domoch toho stále veľa neviem, ale o pasívnych sa chcem dozvedieť všetko,” uzatvára nadšene.

Článok
Zdroj: http://bydleni.idnes.cz
Autor: Lenka Weberova 

Video
Autor: Maison Passive (www.maisonpassive.be)
Preklad: Centrum pasivního domu (http://www.pasivnidomy.cz)