isover-ultimate

ISOVER prvýkrát predstavil ULTIMATE – extrémne inovatívny a vysoko výkonný izolačný materiál z minerálnej vlny v roku 2004. Izolant v sebe spája vlastnosti sklenej a kamennej vlny: flexibilitu, nízku objemovú hmotnosť, tepelné, akustické vlastnosti ako aj odolnosť voči teplu a vysokým teplotám.

Vďaka svojim vlastnostiam ULTIMATE našiel široké uplatnenie v stavebníctve, pri výstavbe lodí, ako izolant technických a priemyselných zariadení. Výskum a vývoj prebiehal v CRIR priemyselnom výskumnom centre v Rantigny. Tento revolučný materiál z minerálnej vlny bol najprv vyrábaný v továrni Lübz v Nemecku, ktorá do roku 2003 vyrábala len tradičnú izoláciu na báze skleného vlákna. Od tej doby výroba zameraná najmä na technické izolácie a izolačné puzdra sa rozšírila okrem Nemecka aj do Japonska a Južnej Afriky. Fabrika v meste Lübz ale naďalej ostáva pre ULTIMATE najdôležitejším miestom výroby.

Exkluzívny produkt ISOVER ULTIMATE vyrábaný a distribuovaný spoločnosťou ISOVER sa stal meradlom kvality pre technické a stavebné izolácie. Zoznam prestížnych referencií je dlhý a neustále sa rozrastá: štadión Allianz Arena v Mníchove, nové výstavné centrum v Hamburgu, veľké zaoceánske výletné lode, elektrárne, ropné rafinérie a podobne, ale aj viaceré zaujímavé projekty na Slovensku.

ULTIMATE sa neustále inovuje a zlepšuje!

Tento vysoko inovatívny materiál ťaží z hlavných oblasti výskumu a vývoja. Z hľadiska výrobných procesov nastalo zlepšenie produktivity. Vďaka zloženiu izolácie ULTIMATE sa zlepšila aj výkonnosť a predĺžila životnosť, napríklad nástrojov na rozvlákňovanie. Pokles hmotnosti výrobku bez obmedzenia vlastností je ďalšou dôležitou vývojovou prioritou najmä pre ešte lepšie využitie v stavebníctve a pri stavbe lodí.