RD-Ladvi_8744

Centrum pre architektúru a materiály ARCHA matériO v spolupráci s výstaviskom Agrokomplex Nitra pozývajú  na návštevu medzinárodnej výstavy Salón drevostavieb 2015.

Prestížny výberový výstavný projekt predstavuje prostredníctvom plagátov s fotografiami, výkresmi a popismi celkom 45 realizovaných moderných drevostavieb, vytvorených slovenskými a českými architektmi. Súčasťou výstavy sú aj diela hostí z Belgicka, Maďarska, Poľska, Nórska a Rakúska.

 8-Bjorn-Stupava-IMG_0949-1l

Prezentované stavby ponúkajú širokú škálu inšpirácií na moderné bývanie od menších domov cez prístavby po rodinné domy či chaty. Návštevníci načerpajú aj inšpirácie na riešenie interiérov s použitím dreva a s filozofiou bývania s prírodnými materiálmi a v súzvuku s prírodou. Súčasťou výstavy sú aj viaceré zaujímavé verejné stavby ako penzióny, materská škola, vyhliadková veža či verejná záhrada. Výstava propaguje modernú kvalitnú architektúru z dreva ako perspektívny, ekologický a udržateľný spôsob výstavby s použitím dreva ako dorastajúceho stavebného materiálu. Prednosťou drevodomov je aj ich vhodnosť na dosiahnutie nízkoenergetických až pasívnych štandardov, ktoré umožňujú dlhodobé úspory nákladov na prevádzku a nenapodobiteľná klíma na bývanie. Návštevníci sa môžu tešiť aj na viaceré modely a vzorky materiálov, používaných pri výstavbe drevených a pasívnych stavieb. Kurátorkou výstavy je Ľubica Fábri, riaditeľka Centra ARCHA matériO.

Expozícia Salón drevostavieb 2015 je otvorená pre širokú verejnosť v termíne od 10. do 15. marca 2015 na veľtrhu Nábytok a bývanie 2015 v priestoroch pavilónu M3 na výstavisku Agrokomplex.

Záujemcovia z radov architektov, projektantov, dizajnérov a študentov príslušných odborov môžu získať voľnú vstupenku na adrese info@archacentre.org

Viac informácii o projekte Salón drevostavieb nájdete na Facebooku ARCHA matériO a na www.admagazin.sk