Ateliér v Klánoviciach ( Ing. arch. Pavel Horák, spolupráca: Ing. arch. Michal Kotlas)

Ateliér v Klánoviciach (Ing. arch. Pavel Horák, spolupráca: Ing. arch. Michal Kotlas)

Architektov, ktorí v uplynulých obdobiach realizovali moderné drevostavby akejkoľvek typológie vyzýva Centrum udržateľnej architektúry a materiálov ARCHA matériO na účasť na unikátnej česko-slovenskej nesúťažnej prehliadke moderných drevostavieb – Salón drevostavieb 2017. Ide v poradí už o 12. ročník projektu s výstavnými prezentáciami, publikáciou – Ročenka drevostavieb, a účasťou renomovaných zahraničným tvorcov na sprievodnom prednáškovom programe. Aj v rámci Salónu drevostavieb 2017 chcú organizátori – ARCHA matériO (SR) a Prodesi/Domesi (CZ) predstaviť výber najzaujímavejších aktuálnych realizácií drevostavieb zo SR a ČR. Architektka Ľubica Fábri, riaditeľka Salónu drevostavieb 2017 v SR: „Kolegovia architekti, staňte sa súčasťou významnej udalosti podporujúcej súčasnú architektúru a stavanie s použitím dreva – Salónu drevostavieb 2017. Spoluúčasťou na výstave a jej sprievodnom programe získate možnosť zviditeľniť vašu prácu a ateliér. Zároveň pomôžete zvyšovať povedomie verejnosti o výhodách a perspektívach stavania z dreva.“ Ako každý rok bude mať výstava českú premiéru na veľtrhu Dřevostavby, ktorý sa bude konať 2. – 5. 2. 2017 na výstavisku v Prahe-Holešoviciach koncom februára 2017 slovenskú premiéru v Bratislave. Počas roku 2017 bude výstava predstavená aj na stavebnom veľtrhu CONECO 2017 v Bratislave a v niekoľkých mestách Českej republiky.

V prvotnej fáze prosíme architektov v prípade záujmu o zapojenie sa do etablovaného česko-slovenského projektu do stredy, 5. 10. 2016 zaslať 4 fotografie v náhľadovej kvalite a pôdorys jednej či viacerých realizovaných drevostavieb na e-mail lubica.fabri@archacentre.org

Architektonickým ateliérom, ktorých práce budú vybrané na Salón drevostavieb 2017, zašlú organizátori koncom októbra elektronickú prihlášku, s informáciami aké ďalšie nevyhnutné informácie a podklady treba dodať na prezentáciu stavby.