Recyklovaná gumená krytina od spoločnosti Euroshield je ekonomickým ako aj prírodne nezávadným stavebným materiálom. Je vyrobená zo 75% recyklovaných materiálov, pričom je zhotovená tak, aby sa formou podobala na klasickú hrubú sľudovú krytinu. Je rovnako extrémne odolná, čo z nej robí výbornú investíciu do vašej stavby.

Staré pneumatiky sú obrovským zdrojom odpadového materiálu.  V Euroshield sa preto rozhodli zhotoviť z nich gumenú krytinu, čo predlžuje životnosť tohto materiálu. Spoločnosť sa snaží v marketingovej kampani nepracovať so slovíčkom „zelený, alebo ekologický “ – namiesto toho sa sústreďuje na vysokú kvalitu a trvácnosť výrobku. A robia to oprávnene. Environmentálny dizajn by mal byť súčasťou každého výrobku na trhu a nie len marketingovým ťahom.

Euroshiled pri výrobe krytiny z pneumatík oddelí steny pneumatiky a nareže strednú časť na kusy.  Následne je gumený povrch pokrytý pilinami alebo sľudovým prachom. Aby vznikol povrch podobný sľudovej krytine sú kusy nahriate a tvarované vo formách. Plastový úchyt na každej doske umožňuje jednoducho ju uchytiť na strechu. Panely sú široké 304 mm a po tom ako sa rozložia na strechu do seba zapadajú. Na priemerný dom sa tak použije približne 600 – 1000 zrecyklovaných pneumatík.

Krytina sa dodáva v troch rôznych tvaroch a štýloch – môžete si vybrať medzi replikou opracovanej sľudy, betónovej krytiny alebo vzhľadom surového dreva. Ich výhodou je, že nikdy nepopraskajú, nezhnijú a nedeformujú sa. Krytina stále obsahuje kovové drôty ktoré vystužovali pneumatiky, vďaka čomu je odolná voči počasiu ako aj prirodzenému opotrebovaniu.

Krytina však nepatrí k najlacnejším alternatívam na trhu, no spoločnosť strávila jej vývojom viac než 10 rokov a garantuje životnosť po dobu 50 rokov. Nejde tak len o gumenú krytinu, ktorá je ekologická ale aj o krytinu, ktorá je tak trvácna, že ju pravdepodobne nebudete musieť nikdy meniť.  A ak sa predsa len rozhodnete pre zmenu, stále sa dá nanovo recyklovať.

Zdroj: http://stavebnictvo.skwww.euroshieldroofing.com