Požiadavky klienta na stavby boli veľmi rozsiahle a špecifické. Želali si kompaktné bývanie, ktoré by poskytovalo priestor pre neformálny každodenný život, ponúkalo intímnu atmosféru pre malé večerné stretnutia a slúžilo ako miesto na väčšie vonkajšie zábavy. Ich špecifické požiadavky zahŕňali pracovňu a kuchyňu, orientované na sever k hlavnému vchodu a na juh k obytnej časti, obkopené barom pre raňajky a občasné spoločenské stolovanie. Klienti taktiež vyjadrili záujem o krivky a oblúky bez španielskych motívov, vysoké stropy a nadšenie z exteriéru zo šindľa.

Niekoľko stovák metrov od najbližších susedov, skryté pred verejnosťou, na samote v lese, ponúklo miesto stavby príležitosť preskúmať túžbu po viac expresívnom dizajne než v mestskej situácii blízko priľahlých budov. Keďže je to zároveň lokalita storočnej vody, bolo potrebné zdvinhúť prízemie do skoro metrovej výšky, čo spôsobilo problémy s požadovanou svetlou výškou podlažia. Riešenie spočíva v dvoch konštrukčných krivkách. Horná uzatvára maximálne množstvo priestoru s minimom materiálu, zatiaľ čo invertovaná dolná krivka poskytuje vizuálny kontrapunkt k vypuklej streche a siaha až po základy. Plynulý tvar týchto dominantných kriviek vytvára kľukatú formu vonkajšej povrchovej úpravy z červených šindľov.


Na prvé poschodí je situované bývanie, jedáleň a kuchynský priestor, spolu s dielňou a garážou. Druhé poschodie je vizuálne pripojené s prvým skrz otvorené vnútorné steny,  a zahŕňa spálňu, kúpeľňu, podkrovie a štúdovňu, kde je vyžadované súkromie.

Vnútorné klampiarske práce vykonával klient a obsahuje ozdobné zábradlie schodiska, komínový obklad a okenný rám obchodu. Každý aspekt designu zahŕňa niektoré špeciálne želanie klienta, ktoré zobrazuje jeho jedinečné a osobné vyjadrenie v architektúre. Dom bolo postavený v roku 1985.

Zdroj: www.architizer.com