Pri súčasnom stave stavebného trhu, nárastu cien za materiál a vysokom stavebnom odpade treba zvážiť využitie recyklovaného materiálu pri výstavbe. Jednou z možností je použitie balíkov z navoskovaných vlnitých drevovláknitých (drevotrieskových) dosiek pri výstavbe obvodových stien.

Samotné navoskované dosky je tažké recyklovať (na rozdiel od nenavoskovaných), no vo forme balíkov slúžia ako výborný a progresívny stavebný materiál pre stenové konštrukcie. Po navoskovaní oboch povrchov je táto konštrukcia odolná voči vode a chemikáliám, no takisto znečisťuje proces recyklácie.

Malá skupinka študentov z univerzity Auburn sa rozhodla otestovať a preukázať životnosť, funkčnosť a efektívnosť tohto materiálu tým, že vytvorili malú funkčnú budovu s menom “Corucon”, ktorá slúži ako študentský domov a je výsledkom ich výskumu. Balíky ukladali jednotlivo na seba ako tehly, následne skonštruovali obvodový veniec a naň uložili jednoduchú strešnú konštrukciu. Ako základy boli opäť použité tie isté balíky, tentokrát obalené igelitom, zakopané v zemi, na ktoré sa naliala tenká betónová vrstva, čím sa zabezpečila celková stabilita, nosnosť a podpora stien.

Tepelný odpor takto vytvorených stien je signifikantný, čím sa znásobuje celková energetická efektívnosť a úspornosť objektu.