Typické apartmány v Buenos Aires v Argentíne, známe aj ako „PH“, sú usporiadané do dlhých úzkych pásov prístupných z alejí. Väčšinou však nie sú príliš veľké. Majitelia jedného z nich sa preto rozhodli využiť vnútorné nádvorie na prístavbu k ich malému obydliu. Ekologickú prístavbu navrhol argentínsky ateliér Pop-Arq, ktorý tu použil recyklované materiály.

Na pôvodnom pozemku s rozlohou 42 metrov štvorcových bolo vnútorné nádvorie s vchodom. Dole bola jedna izba s kuchyňou obývačkou a hore spálňa.

 

Nová dvojposchodová prístavba bola postavená z recyklovaného červeného plechu. Vznikol tak priestor pre interiérové schodisko, v dolnej aj hornej časti pre kúpeľňu a tiež viacero úložných priestorov.

Mierna miestna klíma umožnila použiť tenké steny a minimálne množstvo materiálu. Na strechu hornej kúpeľne sa použil priehľadný akryl, ktorý prepúšťa dnu svetlo v odtieňoch žltej. Pri tvorbe interiéru prístavby sa použilo viacero materiálov, ktoré pochádzajú z domu spred rekonštrukcie. Miestnosť na prízemí dostala nové sklopné okno, ktoré pri peknom počasí môže rozšíriť životný priestor.

 

 

Fotografie: Pop-Arq

Viac na:

http://inhabitat.com/argentinian-apartment-showcases-recycled-materials/